Wandelingen en fietstochten

Marc houdt van Limburg en hij vertelt graag over het mooie Limburgse landschap en haar vele bewoners. Hij wandelt en fietst graag met u mee door het Land van Kalk, waar hij tegenwoordig met zijn gezin woont.

Marc werkt uitsluitend op afspraak, dus sla de actuele activiteiten over en scroll naar benaden. Bekijk hier de mogelijkheden…

Bekijk actuele lijst

Wandeltochten (groepen)

De onderstaande wandeltochten zijn bedoeld voor groepen die u vooraf zelf hebt samengesteld en die plaatsvinden op een door u te bepalen tijdstip. Denk aan een familiefeest, bedrijfsuitje of team activiteit. Ik reken daarvoor een vastbedrag of et nu 2 of 15 personen meegaan.

Daarnaast bied ik in de zomer drie keer per week op vaste tijdstippen een wandelarrangement aan. Daar kunt u zich individueel voor inschrijven via www.burozuidlimburg.nl. Voor deze wandelingen geldt een minimaal aantal van 4 deelnemers.

 

Optie 1: Historische panoramawandeling in Land van Kalk

Marc wandelt graag met u door het Land van Kalk en stopt geregeld om u interessante historische wetenswaardigheden te vertellen over de Eburonen, de Romeinen, de Neaderthalers, de Bandkeramiekers, de Vikingen, de Hunnen en de Ripuarische Franken. Ook het landschap heeft veel te vertellen. De duur is 2– 3 uur en de afstand is zo’n 8 kilometer, maar let op: in het parcours zitten enkele steile hellingen. Startpunten kan zijn Pauls ijsboerderij in Wijlre of Alkenrode in Elkenrade.

Optie 2: Historische wandeling: Eijserbos en de geheime Radarpost WO2

Marc neemt u mee op een wandeling door het Eijserbos in Eys. Dit hellingbos is thans van Stichting Het Limburgs Landschap en in Nederland beroemd vanwege haar zeldzame planten. In dit bos lag in 1944 een geheime radarpost van de Amerkanen. Marc heeft via eigen historisch onderzoek niet eerder bekende feiten van deze geheime installatie ontdekt. Wat het belang was van deze locatie aan het einde van WO2 wordt u tijdens de wandeling heel snel duidelijk.

De duur is zo’n 2-3 uur en de afstand is zo’n 8 kilometer. Er zitten enkele wat steile hellingen in het parcours. Startpunt: Parkeerplaats Eijserbos.

Optie 3: Historische wandeling Romeinse Vallei in Bocholtz

Bent u geïnteresseerd in de Tweede Oorlog, de Romeinse vallei in Vlengendaal, de Siegfried linie, Karel V, Willem van Oranje of Hitler? Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de wandeling die ik heb uitgestippeld in en rondom de Romeinse vallei van Bocholtz. Een bezoek aan het Romeinse Bezoekerscentrum in Bocholtz is onderdeel van deze wandeling. Ontdek dit vergeten stukje Nederland.

Ik biedt deze wandeling door de week ook aan als business “wake up” walk; dat wil zeggen dat we om 9.00 uur starten.

Duur: 2-3 uur en afstand van zo’n 8 km. Er zitten geen steile hellingen in het parcours. Startpunt: Romeins Bezoekerscentrum Wilhelminastraat 17 Bocholtz.

Iedere wandeling kost €150,– fixed voor maximaal 15 personen. Voor iedere extra deelnemer betaalt u €10 extra. Op het einde van de wandeling is er een mogelijkheid voor koffie en vlaai of uitgebreide lunch/brunch te bestellen voor eigen kosten. Bedrijven ontvangen een btw factuur. Er geldt 50% aanbetaling bij een reservering.  Wandelschoenen aanbevolen.

Fietstochten

Marc is graag uw gids tijdens een fietstocht door het Land van Kalk, dat prachtig gelegen is op het plateau tussen de gemeenten Voerendaal en Simpelveld.

U komt met uw eigen fiets (vanwege de steile hellingen bij voorkeur een e-bike) naar de afgesproken startplaats en tijdstip. Daar wacht Marc op u om samen met u en uw groep aan de fietstocht te beginnen. Onderweg stopt hij regelmatig om zijn verhalen te vertellen.

Uw eigen privé fietstocht o.l.v. Marc Hermans voor de duur van 3 uur kost €150,– fixed voor maximaal 15 deelnemers. Iedere extra deelnemer kost €10. Bedrijven ontvangen een BTW factuur. Er geldt een aanbetaling van 50% en de algemene voorwaarden van Marc Hermans Concepten BV zijn van toepassing. Deelname op eigen risico.

Ook kan ik een arrangement regelen met koffie en Limburgse vla, een wijnproeverij of een uitgebreid buffet.

Heeft u geen beschikking over een e-bike, maar wilt u wel mee op pad? Marc kan een e-bike voor u regelen. Dat kan individueel, maar ook voor een groep. Vraag het gerust.

Contact

Historische fietstocht: Via Marcus

Marc fietst met u mee over eeuwenoude verborgen handelsroutes van noord naar zuid (of zuid naar noord) dwars door het Land van Kalk. Marc heeft, na eigen historisch onderzoek, deze route zelf uitgestippeld; vandaar de naam “Via Marcus”. U start in Voerendaal en u fietst naar Bocholtz òf u start in Bocholtz u fietst naar Voerendaal. Onderweg passeert u de tien mooiste en grootste Romeinse villa’s van Nederland en stopt Marc bij bijzondere archeologische vindplaatsen. Al fietsend ervaart u zelf waarom de Romeinen juist in dit deel van ons prachtige Limburgse landschap kozen om zich te vestigen. Deze tocht is uniek in Nederland.

Deze tocht kan in 4 uur of in 2 uur worden gefietst. Het langere tracé  voert langs alle villa’s in het Land van Kalk, de kortere route slechts langs enkele resten, maar is niet minder mooi. Ideaal voor een bedrijfsuitje of familieactiviteit.

De lange route kost €225,– fixed voor maximaal 15 personen. De korte route kost €150,– fixed voor maximaal 15 deelnemers. Iedere extra deelnemer kost €10 extra. Bedrijven ontvangen een BTW factuur. Bij een reservering geldt 50% aanbetaling. Deelname op eigen risico.