Over Marc Hermans

Marc Hermans (Kerkrade 1960) studeerde rechten, was advocaat, maar speelde als drummer in een band en hij wilde internetondernemer én artiest worden. Met zijn internetonderneming won hij in 2007 de Nederlandse Innovatieprijs. Inmiddels heeft hij met de Medammecour ook zijn eigen succesvolle Limburgse theatershow en staat hij daarnaast op verschillende podia als zanger, acteur, meesterverteller of presentator of schrijft hij opiniestukken in Dagblad de Limburger. Hij is in Limburg vooral bekend als drummer en zanger van de dialectband Ummer d’r Neaver; een icoon in de Limburgse carnavalswereld. Marc is onderscheiden met de hoogste carnavalsonderscheiding van Limburg die slechts eens in de vier jaar wordt uitgereikt aan een bijzonder verdienstelijke carnavalsartiest; de Gouden Narrekap.

Marc is geboren in Kerkrade, waar het karakteristieke dialect nog steeds een belangrijke rol binnen de gemeenschap heeft. Humor en scherpzinnige teksten in het Kerkraads zijn zijn handelsmerk. Marc is een rasverteller en heeft een zeer brede belangstelling en veel meer in huis dan alleen “vasteloavend’ en “lol en plezeer”. Zo zet hij zich actief in voor de ontwikkeling van het vrijeschoolonderwijs in Limburg en het behoud van het unieke Limburgse landschap. Streekgeschiedenis en archeologie zijn zijn grote passie.

Zijn creativiteit gebruikt hij graag in zijn juridisch werk dat ook steeds nieuwe concepten oplevert. Deze projecten verwezenlijkt hij in zijn bedrijf Marc Hermans Concepten BV.

Wandelingen en fietstochten